האם חייב להשרות ולקלף שקדים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

12/03/2019 | 15:48 | מאת: dan

שמעתי ממישהו שעבר ניתוח בקיבה שחייבים לקלף את הקליפה מהשקד כי היא "נדבקת לקיבה" האם זה נכון ואם כן מה בדיוק הכוונה? אבנים בכליות או אי ספיגה או משהו אחר? יש בשקדים טאנינים וחומצה אוקסלית זה יכול להיות הסיבה?

רצוי לשאול את הרופא הממליץ לכוונתו המדוייקת

15/03/2019 | 17:40 | מאת: dan

אין לי מושג איפה הוא שמע את זה, גם בחיפוש בגוגל לא מצאתי שום סימוכין לטענה הזאת בעיקרון יש בעיה באכילת שקדים לא קלופים ולא מושרים? ומה לגבי שאר האגוזים וזרעים? יש מלא כתבות באינטרנט שאומרים שחייב להשרות/להבניט כי זה מייעל עיכול/מבטל חומצה פיטית/מונע אי ספיגה נפיחות וכו האם זה מגובה מדעית או עוד מיתוס?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה