עזרה בפענוח בדיקות תודה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/03/2019 | 13:36 | מאת: סופי

היי, מזה מספר שנים אני סובלת לסירוגין מכאבים בטן נוראיים ושלשולים (מעל 10 ליום). בבדיקת CT לפני 3 שנים מצאו עיבוי דופן קל של האילאום הטרמינלי בסגמנט שאורכו כ-6 ס"מ עם היפרמיה קלה של דופנו. מבנה ציסטי בגוף הלבלב של 0.5 ס"מ. עכירות קלה של השומן אחורית ומדיאלית לפסואס מימין. בבדיקת אולטרסאונד מעיים מהימים האחרונים נמצא נוזל חופשי בחלל הדוגלס, נוזל חופשי בכמות קטנה בבטן ימנית תחתונה ולולאת מעי דק עם דופן מעובה בבטן ימנית תחתונה. בבירור עם גסטרו עברתי גסטרוסקופיה, קולונוסקופיה, קפסולה, ביופסיות מהמעי. כל הבדיקות לדברי הרופאים תקינות מלבד דלקת שאינה ספציפית שרואים רק בביופסיה. לאחרונה התגלה כי יש לי אנדומטריוזיס יושבים שאולי הדלקת שרואים בביופסיה קשורה לזה. לפי תוצאות הבדיקה שהעלתי לאיזה רופא עליי לפנות? אני מאוד מבולבלת ומזה שבוע שוב סובלת מכאבי בטן קשים ושלשולים. לציין כי יש לי תור לניתוח של אנדומטריוזיס בעוד כשבועיים.

מפנייתך ניכר כי עברת בירור נרחב. לשאלתך יש לפנות לרופא גסטרו בצורה מסודרת עם כל המידע שהזכרת מעלה. רצוי לידע גם את רופא הנשים בדבר התסמינים והממצאים מעלה. רפואה שלמה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה