צואה שומנית דביקה רכה ומסריחה מאוד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

15/12/2018 | 15:21 | מאת: סיגל

שלום רב. עשיתי בדיקת צאה לכללית ותרבית.גילו לי טפיל בשם בלסטוציסטיס הומניס. יש לציין שעשיתי שתן על הצואה.האם כדאי לי לעבור שוב על הבדיקה ללא שתן? שאלה שנייה הצואה שלי רכה דביקה שומנית ומסריחה מאוד האם זה בגלל הטפיל? או שיש לי סרטן בלבלב או דלקת בלבלב וצריך לבדוק את השומן בצואה? אני בת 46 תודה רבה

לא כדאי לעבור שוב, לשתן אין השפעה. אבחנה של דלקת לבלב נעשית לפי קליניקה הדמיה ובדיקות צואה. מציע לפנות לרופא גסטרואנטרולוג להערכה מסודרת.

18/12/2018 | 21:33 | מאת: סיגל.

תודה רבה על תשובתך. האם בדיקת צואה כללית ותרבית צואה שנמסרה לבדיקה למעבדה פעם אחת מגלה אם יש שומן בצואה?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה