מלח כגורם לחומציות ייתר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/09/2018 | 16:53 | מאת: צבי

תודה על התשובה הקודמת זה נתן כיון מסוים אני סובל מבחילות וצרבות עם כאבים בחזה ומר בלשון וכל סוגי מעכבי החומצה לא הועילו עד שהוסיפו לי מאלוקס שמיקל ביחד עם סותרי החומצה ולשאלתי מתוך יומן שעשיתי ומעקב נראה שאחרי מאכלים שיש בהם מלח הסימפטומים שלי מחריפים כגון בחילות והרגשה רעה עם סינוור בעניים ועליה בחומציות עם הזעות קשות ולציין שהבדיקות ברובם הראו נתרן 134 האם יש כזאת תופעה של אי סבילות למלח איך בודקים אותה והאם יש מה לעשות תודה צבי

במידה וקיים קשר בין תסמינים מסויימים למאכלים מסויימים הרי שנשמע הגיוני להפחית בכמותם או להימנע מהם. ישנם מצבים רפואיים בהם מומלץ להקפיד על מגבלה של הצריכה היומית של המלח - כגון מחלות לב, יתר ל"ד וכו. בכל מקרה מציע לפנות לייעוץ מסודר על מנת להבין האם יש קשר בין התסמינים שאתה מתאר למזון אותו אתה צורך או שיש מקום לבדוק מקור אחר לתסמינים אלו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה