צואה נתקעת בחלחולת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/08/2018 | 01:29 | מאת: עידן

שלום, מצטער מראש על התיאורים המגעילים, זה הכרחי כדי להסביר את הבעיה. כבר כמה חודשים שאני סובל מסוג של "עצירות חלקית". כשאני מנסה, יוצאת רק חלק מהצואה וחלק נשארת תקועה בחלחולת. אני מרגיש אותה ממש על הקצה אבל לא משנה כמה אני מנסה, היא לא יוצאת. אחרי זה, אני מרגיש כמובן תחושה (לא נעימה) שאני צריך להתרוקן, אבל לא מצליח. ניסיתי לשנות את התזונה לתפריט שנבנה לי במיוחד בשביל זה, ניסיתי לקחת כמוסות "לקסין פורטה" - כלום לא עוזר. מה אפשר לעשות עם זה? תודה.

11/08/2018 | 22:56 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, בהחלט יש מה לעשות! צריך לברר האם הבעיה מכאנית או פונקציונלית . יש להשלים בירור על ידי בדיקת פרוקטולוג, קולונוסקופיה ובדיקת מנומטריה אנורקטאלית. בהמשך ייתכן ותצטרך להשלים דהפהקוגרפיה. הבדיקות המתוארות יעזרו לרופא להבין מה מקור הבעיה. בהצלחה!

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה