נוגדנים לטרנסגלוטאמינאז- האם יש חשיפה לגלוטן?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/04/2018 | 22:52 | מאת: ענבר

היי, הבן שלי בן 15 אובחן עם צליאק לפני כשנה. בזמן האבחון ערך ה-TRANSGLUTAMINASE_IgA היה 14. לאחר 8 חודשים של דיאטה לל"ג הערך ירד ל-3.13 ועכשיו כשנה בדיוק לאחר הגילוי הערך עלה ל- 5.29. מה המשמעות של עליית הערך? האם זה אומר שיש בהכרח חשיפה לגלוטן? האם ייתכן שהוא נמנע מגלוטן לחלוטין ושינוי הערך הוא נורמלי כחלק מתהליך הריפוי, שתיתכן עלייה בערך גם אם אין חשיפה לגלוטן? לפי האתר של קופת החולים טווח הנורמה הוא 0-7.2, האם כל ערך בטווח הזה מצביע על כך שהגוף נקי לגמרי מגלוטן או שהציפייה שלצליאקים שנמנעים מגלוטן הערך הזה יהיה שלילי? תודה רבה

שינוי בערך קטן מאוד וחסר כל מעוט קלינית הערכה הכי מדויקת של מצב המחלה - ביופסיה מעי דק

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה