ניתוח כירורגי לטיפול במחלת רפחוקס ובקע סרעפתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/02/2018 | 20:37 | מאת: אורי

שלום רב, אני סובל מזה 4 שנים מהחזר וושטי קיבתי ,ריפלוקס ומאז נוטל תרופות אומפרדקס ונקסיום בצורה קבועה, ובבדיקת גסטרו אחרונה נמצא אצלי גם בקע סרעפתי. נשלחתי לבצע בדיקת מנומטריה ומטריה של הוושט, במידה והרופא יחליט לבצע ניתוח כירורגי לטיפול בהחזר+ בבקע, רציתי בבקשה לדעת מה הסיבוכים ומה הסיכונים הכרוכים בביצוע ניתוח כירורגי?. אני מודע לכך שמומלץ לקחת טיפול תרופתי ולא לבצע ניתוח כל עוד אני מגיב בצורה טובה לתרופות.נא תשובתכם ותודה מראש

17/02/2018 | 07:16 | מאת: ד"ר דן פלדמן

לגבי יתרונות וחסרונות של הניתוח ממליץ לדון עם כירורג. חשוב להבין מה הראתה בדיקת המנומטריה שלך. עד כמה הבקע שלך גדול. אם המחלה אכן נשלטת תרופתית הייתי שוקל שוב האם באמת קיין צורך בניתוח. לשים לב לא מובן לי השימוש במקביל בלוסק ונקסיום ביחד....

23/03/2018 | 20:09 | מאת: אורי

שלום, תודה על המינה, קיבלתי תשובות של בדיקות מנומטריה וניטור חומציות, ממצא- קיים ריפלוקס גם בזמן שכיבה וגם בעמידהתנועות וושט תקינות. אני משתמש רק בנקסיום בלבד. לאור הממצאים הללו האם מומלץ לבצע ניתוח כירורגי- יש לציין שאני סובל באופן סביר "ומסתדר" עם הנקסיום, אשר כבר נוטל מלמעה מ 4 שנים והבנתי שאני אמור לעשות שימוש בתרופה זו לכל אורך חיי......

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה