שיהוקים בלתי פוסקים לאבי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/02/2018 | 20:31 | מאת: גדעון

שלום אבי כבר שבוע עם שיהוקים בלתי פוסקים אשר מפריעים לו גם על הנשימה , יש לציין כי הוא חולה דיאליזה . ניסינו לעשות הכל מניפוח שקית ותרופות סבתא אך ללא הצלחה . היה במיון וקיבל לרגלטיל להרגעה אך כעבור מס' שעות חוזר השיהוק ,האם יש דרך אחרת לעזור לו בהפסקת השיהוקים . אודה לתשובתכם.

17/02/2018 | 07:14 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שיהוק לא פוסק מהווה "דגל אדום" באופן כללי, ממליץ לפנות בהקדם לרופא המטפל/מיון להבדק. כמו כן ממליץ הרחבת הבירור במידה ולא עבר בירור נרחב, כולל בדיקות דם מקיפות להערכת הפרעות מלחים/מאזן חומצה בסיס, דימות וכד'. ממליץ לעדכן בהקדם את הנפרולוג המטפל.

17/02/2018 | 09:07 | מאת: גדעון

הוא ביקר במיון כבר מס פעמים ,טרם עלו על הבעיה ,בגסטרו נצפה גסטרטיטיס קלה ,וניתן לו כדור במיון להרגעה בשם תרקטיל שעוזר למס שעות ואז השיהוקים חוזרים שוב . ברצוני לדעת האם יש אויר כלוא בקיבה או שזה יכול להיות כתוצאה מגסטרטיטיס הקל ? בגסטרו לקחו ביופסיות לבדיקה אך טרם קיבלנו תשובה. בדיקות דם תקינות וגם הנפרולוג מעודכן וממשיך בביצוע הדיאליזה. ראוי לציין כי מטופל בלנטון האם שינוי לתקופת אומפרדקס יכול לעזור?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה