שתי שאלות קשורות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/02/2018 | 12:57 | מאת: שלום

שלום רב ותודה על העזרה והתמיכה. יליד 1979 מזוהה IBD מזה תקופה של שנתיים, לאחרונה (כמה חודשים) בתסיסה... רציתי לשאול האם תרופות מסוג ASA5 (כגון פנטזה), יכולות לסייע ולמגר דלקת חריפה (תסיסה), מזה תקופה, וזאת לאחר תקופה ארוכה שלא נצרכה באופן קבע, (בשל אי סיוע), ובמידה וחוזרים אליה לאחר כמה חודשים טובים יכולה לשנות משהו וכן לסייע? והאם אחד (ביחד או לחוד) מהתוספות כגון; פרוביוטיקה, משקה אלווורה, ל-גלוטומין יכולים להחמיר או ליצור שילשולים בנוסף בשל לקיחתם? תודה מראש על זמנך ותגובתך.

17/02/2018 | 06:42 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום רב, חסר מידע רב בשאלה שלך כמו למשך איזו מחה יש לך קרוהן? קןליטיס כיבית? בכל מקרה תרופות 5ASA טובות בעיקר למחלה קלה עד בינונית במעי גס. ישנם סוגים שונים של תכשירים. כשהמחלה קלה-בינונית, אפשר "לתת את הזמן" לתרופות לפעול כי זמן התלחלת ההשפעה איטי ואורך מס' שבועות. מדובר על תרופות עם פרופיל בטיחות טוב. ישנן כמובן קבוצות נוספות של טיפול תרופתי. ניתן לשלב עם פרוביוטיקה. ממליץ לגשת להבדק באופן מסודר על ידי גסטרואנטרולוג. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה