חיידק בקיבה הילקובקטר ...

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

31/01/2018 | 22:47 | מאת: עלמה

לאחרונה חזר לי החיידק אחרי שהיה שקט של שנים ארוכות. לפני 10 ומעלה טיפלתי בחיידק .. בתקופה האחרונה חזרו התסמינים ועשיתי בדיקת נשיפה וגילו שוב חיידק באחיזים גבוהים .. התחלתי טיפול אנטיביוטי אך הפסקתי באמצע כי התופעות לוואי היו חמורות .. בחילות נוראיות כאבי בטן סחרחורות חזקות עד אי אפשרות לעמוד בכלל. הרופא הפסיק לי ואמר לי לקחת רק אומפרדקס ולאזן חומציות. השאלה שלי היא האם זה נוראי שהחיידק נמצא ולא חוסל? מציינת שאני סובלת מבחילות כאבים בקיבה . אני בת 29 רוצה להכנס להיריון אבל מפחדת שזה יהפוך לי את ההיריון לסיוט. האם החיידק יכול לגרום לבחילות חזקות יותר או חלילה לפגיעה בעובר?

04/02/2018 | 08:08 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, החיידק לא פוגי בעובר. הבחילות בהריון ככל הנראה יופיעו גם בלעדיו. כן יש צורך לבצע ארדיקציה (חיסול) של החיידק. היום האיפול המקובל הוא טיפול מרובע המבוסס על שלוש אנטיביוטיקות ולא רק 2 כמו בטיפול המשולש המסורתי. אמנם תופעות הלוואי ךלא נעימות אך חשוב לסיים טיפול של שבועיים מלאים. עדייםן קיים סיכוי שהחידק טופל גם עם טיפול חלקי. תגשי בבקשה לרופא המטפל ותדוני איתו על כך. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה