איבחון הליקובקטור פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/01/2018 | 20:37 | מאת: טל

סבלתי בעבר מהחיידק, כרגע שוב מופיעים תסמינים דומים, זה מתבטא בעיקר בתחושה לא נעימה בחלק העליון של הגוף (כאב גרון בבליעה , שיעול ותחושה של משהו תקוע) כשלזה קדמה תקופה דיי ארוכה של יציאות לא כתמול שלשום וצרבות. ביצעתי בדיקת צואה עליה נאמר לי מרופא המשפחה כי היא שלילית. האם בדיקת צואה היא בדיקה מדויקת בצורה חד משמעית לעניין והאם בדיקת נשיפה יכולה להצביע על תוצאה שונה? אני סובל תקופה ארוכה וכמעט משוכנע שזו הבעיה תודה!

בדיקת הצואה יעילה בדומה לתבחין הנשיפה. מומלץ לנסות טיפול בסותר חומצה במידה ללא שיפור לפנות להערכת רופא ושקילת גסטרוסקופיה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה