שלשולים כרוניים כחודשיים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/12/2017 | 15:35 | מאת: שחר

שלום רב אני בת 31 ובריאה בדרך כלל. מאז ומתמיד נדמה שהיציאות שלי דומות למה שנקרא "מעי רגיז"- עצירות ושלשולים לסירוגין (בעיקר סביב המחזור החודשי) כשהמצב הסדיר הוא יציאות מוצקות, ללא כאבי בטן וללא בעיות מיוחדות, לכן אף פעם לא פניתי לאבחון באופן רשמי. בחודשיים האחרונים יש מצב חדש איתו לא התמודדתי מעולם- אני סובלת משלשולים כרוניים ובלתי מוסברים, כאשר במקביל הייתה תחושה של צריבה ואי נוחות בשתן. לפיכך, הייתי אצל גניקולוג, אורולוג, רופא משפחה. בהמלצתם עשיתי בדיקות דם, שתן ושלוש בדיקות צואה כאשר כולן יצאו תקינות, וכן נשללו פרזיטים וצליאק. במהלך תקופה זו הייתה רגיעה של כשבוע וחצי בשלשולים, שאף הייתה מלווה בעצירות לסירוגין, אך בשבועיים האחרונים חזרתי לסבול משלשולים כמעט לאחר כל ארוחה! זהו ממש מטרד, השלשולים הינם מימיים מאוד, יוצאים החוצה במעין "התפרצות" וזה נעשה בלתי אפשרי עבורי לאכול מבלי לדעת שיש שירותים בקרבת מקום.... בנוסף, טרם השלשול אני סובלת מכאבים עזים מאוד בבטן התחתונה (לפעמים מרגיש בעיקר בצד שמאל), ממש עוויתות, שנמשכים במהלך היציאה ונרגעים רק לאחר שתוכן הקיבה יצא החוצה במלואו (תמיד בצורת שלשול). יש לציין שאני לא בהריון ושלפני חודשיים וחצי דווקא הפסקתי לצרוך מוצרי חלב בעקבות אקנה. אציין כי יש היסטוריה של סרטן במעי ובקיבה אצל סבתי. מה היית מייעץ לעשות? אני מודאגת מאוד.

יש בירור שצריך להמשיך. בדיקות דם המרמזים להמצאות דלקת יש לשלול מחלת מעי דלקתית כרונית לפנות לגסטרואנטרולוג

11/12/2017 | 21:22 | מאת: שחר

תודה רבה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה