LPR & ATROPHIC GASTRITIS - שאלה לגבי תכשיר גביסקון

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

26/11/2017 | 17:18 | מאת: אבי

שלום בן 35,סובל מגסטריטיס אטרופית אוטואימונית עם מטפלזיה עם רמות גסטרין גבוהה בדם ( 04.2017 - 1065). נמצא במעקב.נוטל b12 באופן קבוע מתחת ללשון.לאחרונה מרגיש כיחכוח ובבדיקת אאג תמונה בלוע שמתאימה לריפלוקס.בנוסף אובחן כסובל מ osa. לאור תמונה של אאג וקליניקה של כיחכוח סביר להניח שמדובר על החזר קיבתי לושט.מצד שני מדובר על גסטריטיס אטרופית עם רמת גסטרין גבוהה בדם לכן לפני מתן PPI ממליץ לבצע מדידת PH בושט רצוי עם אמפדנס ובדיקת דם גסטרין וכרומוגרנין. עידכון מ 26.11 : גסטרין - 745 Chromogranin A ) - 68 בנורמה השאלה : אני מחכה לבדיקת ph שתהיה בעוד חודשיים אבל מאד סובל מהריפלוקס. קראתי על תכשיר בשם גביסקון שאינו מעכב הפרשת חומצה. האם ניתן להשתמש בינתיים בתכשיר זה עד הבדיקה שתהיה כאמור בעוד חודשיים ? תודה אבי

באופן עקרוני ניתן להיעזר בגביסקון. לגבי המלצת טיפול פרטני זה או אחר רצוי להתייעץ עם רופא המשפחה ואין בתשובה זו בכדי להמליץ על טיפול זה או אחר.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה