בדיקה של קולונוסקופיה וירטואלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/10/2017 | 01:05 | מאת: לאה

שלום אני בת 47 חולת ITP. לאחרונה עם ירידה גדולה במשקל. נשלחתי לעשות בדיקת קולונוסקופיה בשל רקע משפחתי, לאבי הוציאו גידול מהמעי בגיל 70. אני מתלבטת האם עדיף לי לעשות קולונוסקופיה וירטואלית, בשל החשש לדימומים. האם הבדיקה מהווה תחליף לקולונוסקופיה הרגילה והאם הקרינה של ה CT לא מסוכנת? תודה מראש

25/10/2017 | 05:34 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, לכל בדיקה יתרונות וחסרונות. לCT הוירטואלי יש לבצע הכנה דומה לבדיקה הקולונו'. בCT אכן ישנה קרינה....(חשיפה אחת אינה מסוכנת כמובן) אולם לבדיקה מגבלות רבות ביניהן העובדה שאינה מגלה פוליפים/נגעים מתחת לס"מ אשר יזוהו בקולונוסקופיה. כמו כן במידה וכן מזוהה נגע בCT , בכל מקרה מפנים לקולונוסקופיה לצורך הסרה.... בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה