נוזל צהוב מופרש מהצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/10/2017 | 17:04 | מאת: חסוי

אני בן 19, בריא בד"כ. קודם אני אתחיל עם קצת עבר רפואי בנושא: עד לפניי כשלושה חודשים הייתה לי עצירות קשה שבעקבותיה נוצר סוג של פצע בפי\מסביב לפי הטבעת. זה כאב בהתחלה אבל לא ברמה שמנעה ממני ללכת לשירותים. לקחתי נורמלקס עפ"י המלצת הרופאה שלי למשך כשבועיים, לאחר מכן הפצע כבר בקושי הורגש אם בכלל ומאז אני מרגיש קצת כאב לכמה שניות הראשונות אך ורק כשיש יציאות קשות מן הרגיל. אני כנראה סובל ממעי רגיז שממנו נובעת נטייה לעצירות, לא אובחנתי עם זה באופן רשמי עדיין. זה לא באמת מפריע לי, פשוט היציאות לא כל כך סדירות. ביום ראשון אכלתי מגש פיצה עם זיתים ובצל מקורמל ובצד מנה של סלט(עם הרבה שמן ולימון), יום לאחר מכן הייתה לי יציאה רגילה אך הבחנתי במשהו: לאחר קצת זמן שהצואה שהתה במים היא הפרישה נוזל צהבהב כזה, הייתי בטוח שזה שמן בגלל שאכלתי די הרבה דברים עם כמות גדולה של שמן, אז התעלמתי. ביום שלישי לא הייתה לי יציאה והייתה לי בטן קצת נפוחה. היום הייתה לי יציאה לא מזמן וראיתי שגם היא הפרישה נוזל צהבהב לאחר שהייה של זמן מה במים. היה לי קצת דוקר בהתחלה של היציאה בגלל הפצע אבל זה נעלם תוך רגע לאחר שהצואה יצאה. הסתכלתי והיציאה לא נראה כאילו היו עלייה שאריות של ריר. פשוט נוזל צהוב מופרש ממנה בכמות קטנה. בד"כ אני מסתכל למטה רק בשניות הראשונות והכל נראה תקין, אך בד"כ היציאות שלי מתרחשות קצת זמן אחרי שאני מתעורר, ככה שיוצא שאני משתין תוך כדי והשתן צהוב, אז אי אפשר באמת להבחין במשהו שמופרש מהצואה. יש להדגיש שהנוזל לא נראה כאילו הוא התערבב עם המים כל כך. פשוט היה מסביב לצואה. אין לי כאבי בטן או דברים בסגנון, אני מרגיש בסדר כרגע. בניגובים שלי לא היה ריר או דם. הם היו די נקיים. גם לא זכור לי שאכלתי דברים עם יותר מדי שמן אתמול. אולי קצת שניצלונים ופסטה. יש לי ממה לחשוש? ללכת לרופאה? אני מאוד מפוחד כי ראיתי על מה זה יכול להעיד.

19/10/2017 | 15:51 | מאת: ד"ר דן פלדמן

נא לגשת לרופאה המטפלת ולהפנות במידת הצורך להערכה מסודרת במרפאת גסטרו.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה