כאבי בטן 4.5 חודשים שלא עוברים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

18/10/2017 | 14:08 | מאת: רועי

שלום, לפני כארבע וחצי חודשים אכלתי ממקום כלשהו ולאחר בדיקת צואה גיליתי שקיבלתי אמבה(Ent.histolytica) מהאוכל. הלכתי לרופא המשפחה שלי וקיבלתי אנטיביוטיקה לחמישה ימים בתקווה שזה יעבור אך, לאחר בדיקת צואה חוזרת עדיין היו פרזיטים (Blastocystis hominis) וקיבלתי אנטיביוטיקה נוספת לעשרה ימים. בדיקת צואה נוספת התקבלה ללא פרזיטים. הבעיה שמאז עדיין יש לי כאבי בטן באזור הקיבה, כאלה שמתבטאים בכאבים שאני אוכל ארוחה כבדה, זז מהר, מרים דברים כבדים, שוכב על הבטן/צד. הכאב תמיד קיים אך מחריף שאני מבצע את הפעולות הללו. תוך כדי הטיפול נפגשתי עם רופא מומחה גסטרו (לוקח זמן לקבל תור) והוא רצה שאני אעשה בדיקת גסטרוסקופיה וקולונוסקופיה (שגם להם לוקח זמן לקבל תור) כרגע סיימתי עם שני הבדיקות הללו ולפי הן אין לי שום בעיה. כמו כן היציאות שלי כרגע הם לא כמו שהיו לפני הפרזיטים אך אני לרוב יוצא פעם אחת ביום אך מעט מהרגיל. כמובן אני עדיין במעקב אצל הגסטרולוג אך אני עדיין מחפש מידע נוסף למה הכאב בטן עדיין קיים? תודה

19/10/2017 | 15:50 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, תלונותיך אינן ספציפיות ואגב מקורן לא בהכרח ממערכת העיכול (החמרה בכאבים בשינוי תנוחה...).... ממליץ להשלים סונאר בטן.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה