רגישות ללקטוז- תרופות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

14/10/2017 | 00:32 | מאת: בני

שלום רב, שמי בני, בן 33. מזה מספר שנים שאני סובל ממעי רגיז ובנוסף ידוע על רגישות ללקטוז ובקע סרעפתי. לאחרונה קבלתי את התרופות הבאות: קולוטאל, פפברין, אומפרדקס, חומצה פולית. בכל התרופות הללו יש לקטוז, האם לאור העובדה שאני רגיש ללקטוז ( אני כבר שנים לא נוגע במוצרי חלב) אני יכול לצרוך את כל התרופות הללו? האם יתכנו השפעות בגלל שהן מכילות לקטוז או שבמינונים הקיימים בתרופות הללו אין כל השפעה? תודה רבה

14/10/2017 | 23:04 | מאת: ד"ר דן פלדמן

הלקטוז משמש להכנת יותר מ – 30% מן התרופות הדורשות מרשם רופא. המינון של הלקטוז בתכשירים אלו הינו מזערי ולא אמור להוביל לתסמיני לוואי. בכל מקרה ניתן להעזר בלקטזין במקביל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה