כאבים בבטן תחתונה - אשמח לעזרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/10/2017 | 15:54 | מאת: דפנה

שלום, בשנה האחרונה סבלתי מכאבי בטן וחומציות מאוד חזקה בקיבה. לאחר בדיקת צואה אובחן לי חיידק הליקובקטר, וטופלתי בטיפול המשולש. בנוסף, גם נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד שיצאה תקינה. עברו כבר חודשיים בערך מאז שסיימתי את האנטיביוטיקה, ויש הקלה משמעותית - אבל לא מאה אחוז. החומציות בקיבה ירדה, אבל עדיין יש לי 'גרעפסים' כל הזמן, ומה שהכי מפריע לי זה כאבים בבטן התחתונה, לאחר יציאות. יכול להיות שזה נובע מזה שהמעיים עדיין 'פצועות' ממה שההליקובקטר עשה, או שאין קשר בין הכאבים האלה למה שהיה לי? כמה זמן לוקח עד להחלמה מלאה? (עשיתי השבוע בדיקת צואה נוספת להליקובקטר והיא יצאה שלילית, לכן הטיפול המשולש כן עבד במקרה שלי..)

09/10/2017 | 05:53 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, אין קשר בין החיידק לתלונות על כאבי בטן תחתונה. לגבי התלונות הנוכחיות (גרעפסים)- יש לעבור על הדיאטה הנוכחית, לשתות פחות מזונות מוגזים, חלב דל לקטוז- כלומר לנסות לשנות דיאטה. אם זה לא עוזר, יש לפנות למרפאת גסטרו להמשך הערכה. לגבי כאבי הבטן התחתונה, ייתכן מאוד מעי רגיז, ניתן לנסות ליטול תרופות אנטיספאזמודיות כגון קולפרמין. ממליץ בחום לגשת למרפאת גסטרו במידה והתסמינים ממשיכים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה