ציסטה 8 מ''מ בכיפת הכבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/09/2017 | 18:49 | מאת: דינה

שלום ,פרופסור!חג שמח! אני בת 54 ,בשל כאבי בטן ימנית תחתונה !!!בצעתי סי טי בטן בשנת 2013 ואז גילו ציסטה זעירה בכיפת הכבד. לפני כשבועיים ביצעתי סי טי נוסף מאותה הסיבה וגם הפעם התגלתה ציסטה בכיפת הכבד,אך היא גדלה במעט(לפי הפיענוח של הרופאה) וגודלה 8 מ''מ. בנוסף לכך בכבד הסננה שומנית אחידה. תפקודי כבד לפני חצי שנה-תקינים. ספירת דם וCRP לפני חודש-תקינים. הייתי רוצה לדעת ,האם השינוי תוך 4 שנים מציסטה זעירה לציסטה של 8 מ''מ הוא שינוי מהותי? האם יש צורך בביצוע בירור נוסף?אולטראסאונד?בדיקות דם נוספות? בתודה מראש ובברכה, דינה

28/09/2017 | 11:41 | מאת: ד"ר מרעי אמיר

ממליץ להגיע עם הדיסק ליעוץ אצל רופא כבד. יש צורך בהסתכלות על הממצא והשוואה עם הבדיקה הקודמת.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה