טיפול בהליקובקטר פילורי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/09/2017 | 12:53 | מאת: שלומית

בת 68 לאחר בדיקת גסטרוסקופיה התגלה החיידק הליקובקטר רופא המשפחה רשם לי לוסק1 בוקר אחד ערב, 2 מוקסיפן 500 בוקר וערב וקרין 1 בוקר אחד ערב הכל למשך שבועיים. יש לי טעם מר מאוד בפה, עברו 4 ימים וקשה לי מאוד האם יש אלטרנטיבה קלה יותר

09/09/2017 | 21:52 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, משטרי הטיפול כיום מבוססים על טיפול מרובע עקב עלייה בעמידות החיידק לטיפול המשולש. משטר הטיפול שקיבלת מבוסס קארין: קלריטרו 500 מג פעמיים ביום. מוקסיפן 1 גרם פעמיים ביום. פלגיל 500 מג פעמיים ביום. נקסיום 40 מג פעמיים ביום. הכל ל14 יום, ממשיכים נקסיום לחודש. הטעם המר מקורו בטיפול בפלגיל. אפשר לנסות במקום משטר טיפול מרובע מבוסס ביסמוט. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה