מעקב קולונסקופיה וגסטרוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/09/2017 | 11:17 | מאת: רותי

שלום שמי רותי ואני בת 51. אני במעקב קולו' בגלל שלאבי היה סרטן במעי הגס. בחודש וחצי האחרונים, יש לי בחילות בעקבות כל אוכל שאני אוכלת, והרגשת מלאות. פניתי לרופאת המשפחה. מכיוון שנשלחתי לעשות גסטרו. הרופאה הוסיפה גם את הקולו' מכיוון שעברו 4.5 שנים מהבדיקה הקודמת. יש לי בקע סרעפתי ואני נוטלת לוסק. בבדיקה המעי הגס תקין. אך בגוף הקיבה התגלה פוליפ בגודל 8 מ"מ היפרפלסטיה. מקווה שכתבתי נכון. לא כל כך הבנתי אם הרופא הוציא את הפוליפ בשלמותו, הוא אמר לי ששלח את המימצא לבדיקה. שלא אחשוש פוליפ בקיבה לא חשוד כפוליפ במעי נגס. האם אני יכולה להירגע? ויכול להיות שהבחילות ואי הנוחות בבטן היו בגלל הפוליפ?

06/09/2017 | 15:33 | מאת: ד"ר דן פלדמן

חסר מידע רב בשאלתך, ממליץ לדבר ולהתעניין אצל הרופא המטפל שביצע את הבדיקה.... בכל מקרה פוליפ היפרפלסטי הינו בעיקרון שפיר, יש רק לבצע מעקב תקופתי. הפוליפ יכול לדמם, סבירות נמוכה שהוא זה שמוביל לתלונותיך. בהצלחה.

06/09/2017 | 15:54 | מאת: רותי

שלום תודה על התשובה המהירה. איזה מידע חסר, אשמח לענות. ויש לי כאבי בטן עד שהיא מסתדרת לאחר הבדיקה. יש קשר למעי הרגיז? תודה. רותי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה