סיטי בטן עליונה בלבד

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

03/09/2017 | 14:12 | מאת: אחת

שלום רב יש לי 2 שאלות לגבי סיטי בטן: 1. האם ניתן לעשות סיטי בטן עליונה בלבד? בלי בטן תחתונה? 2. האם בסיטי בטן עליונה ניתן לראות בעיות בצלעות שמתחת לאזור השדיים? סובלת מכאבים באזור סערפת קיבה צלעות עברתי גסטרוסקופיה שיצאה תקינה. רציתי לדעת האם אצטרך לעבור גם סיטי בטן עליונה וגם בדיקת רנטגן חזה או שמספיק סיטי כדי לשלול בעיה ביטנית +בצלעות שמתחת לשדיים(צלעות מס' 6-7 של בית החזה)

06/09/2017 | 15:24 | מאת: ד"ר דן פלדמן

CT כולל את כל הבטן, אבל בעיקרון גבולות הסריקה נקבעים על ידי הטכנאי/רופא הרנטגן. אם עוברים CT אין צורך בצילום שיצלם את אותו אזור. בכל מקרה זה לא הפורום הנכון....

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה