חושדים בצליאק. יש סיבה לדאגה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

25/08/2017 | 20:20 | מאת: נלט

בן שנה, בריא, אוכל מוצקים ובלילה מנה אחת תמ"ל חלבון חלב מפורק (עקב החלטת רופא: תמ"ל חלבי גרם להקאה וסויה שלשל, ללא רגישות עורית לחלב בבדיקת אלרגיולוג) אוכל הרבה ומגוון, מרגישה שכמעט תמיד רעב ולא יסרב לאכול. בביקור האחרון בטיפת חלב האחות ביקשה שיבדק לצליאק כיוון ש"לא הוסיף משקל כצפוי ביחס לגובה ובטן נפוחה". אציין שתמיד היה נמוך באחוזונים (כעת אחוזן 21 משקל-דומה לעבר, אחוזון 3 גובה-היה קודם אחוזון 8, אחוזון 42 בהיקף ראש-דומה לעבר) 2/3 יציאות ביום. בכל יציאה הצואה צפה במים. תוצאות בדיקת דם: TransGlutaminase (IgA) Ab -3 U/ml-קטן מ Gliadin IgG/IgA (DGP)-3 U/ml-קטן מ אימונוגלובולין A (בדם) נמוך מנורמה (ערך 15, הנורמה היא 21 עד 140) שאלותיי הן: 1.מה עוד כדאי לברר ולאיזה רופא לפנות? 0. האם יתכן שיש צליאק ואלו התוצאות (לפני הבדיקה לא בטוח שאכל גלוטן אך 3 ימים לפני הבדיקה אכל בוודאות גלוטן)? 0. מה יכול להסביר צואה צפה?/זה שכמעט כל הזמן רוצה לאכול

לפי בדיקות הללו אין חשד לצליאק

28/08/2017 | 10:39 | מאת: אלי

התוכל להתיחס לשאר השאלות : * לפני הבדיקה לא בטוח שאכל גלוטן אך 3 ימים לפני הבדיקה אכל בוודאות גלוטן - כמה זמן לוקח לגלוטן ״לצאת״ מהמערכת לילד בן שנה? * מה יכול להסביר צואה צפה וזה שכמעט כל הזמן רוצה לאכול?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה