נוגדנים תקינים בדם - גסטרו מראה צליאק לא מטופל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/07/2017 | 09:59 | מאת: shuli

לנער יש צליאק מאובחן כבר חצי שנה. אנחנו שומרים באדיקות ובכל זאת: בדיקת הדם הראתה שהנוגדנים ירדו לרמה סבירה וטובה, אבל כאבים ובחילות לא פסקו והוא לא מעלה אפילו גרם אחד במשקל, למקות שבגובה הוסיף 3 ס"מ. גסטרו נוסף העלה שהרירית במצב זהה, כאילו זה צליאק לא מטופל. נלקחו דגימות ביופסיה אבל עוד לא הגיעו תוצאות איך אנחנו ממשיכים את הברור ?

יש לפנות לרופא גסטרו להערכה קלינית, מעבדתית והסטולוגית ובירור אטיולוגיות אחרות. בנוסף, המשך מעקב דיטאנית, לעיתים הורדת פריטי מזון נוספים תעזור.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה