מעי דק ופענוח תוצאות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/07/2017 | 19:24 | מאת: טל

בס"ד שלום רב תודה רבה על העשייה הנפלאה לאמא בת 65 שתהא בריאה גילו דם סמוי בצואה עברה קולונסקופיה בה הוסרו 2 פוליפים ונמצא ממצא סוב קטן 6ממ מוקוזלי צהבהב בבסיס הצקום . לטענת הרופא ייתכן שמדובר בבלוטת שומן או משהו לא חריג הופנתה לCT אמא החליטה לעשות MRI ולהלן התוצאה מצאים: אין מיימת. כבד – בגודל ומרקם תקין. כיס המרה , הטחול , הלבלב , האדרנלים ללא ממצא. אין לזהות גושים בבטן העליונה. הכליות בגודל ומבנה שמורים. אין עדות לעיבוי או הצרות לולאות מעי דק או גס. הערכת הקולון סוב אופטימאלית בשל העדר הכנה. לציין כי בדיקת MRI אינה אופטימאלית להערכת המעי הגס. מודגם תוכן צואתי בכמות בינונית בקולון. אין עדות להאדרה פתולוגית. אין עדות למורסות, פיסטולות או סימני חסימה. אברי האגן המודגמים שמורים. סיכום: ללא עדות לפתולוגיה ברורה לאורך לולאות המעי המודגמות מה אומר הפענוח לעניין הממצא הסוב מוקוזלי יש חשש כלשהו לא ברור מה זה העדר הכנה הרי הייתה הכנה לבדיקה אודה לעזרה רפואה שלימה לכולם

שלום לך, לכל בדיקה יש מגבלות, במקרה זה המעי לא היה "נקי" ולכן פחות ניתן להתחייב לגבי ממצאים באזורים אלו של מעי. הממצא המתואר בצקום הינו ממצא עדין, ולפי התיאור נשמע בהחלט שפיר. בכל ספק ממליץ המשך מעקב אנדוסקופי ולשקול הדמיה נוספת בהמשך.

10/07/2017 | 16:31 | מאת: טל

היי לא נקי .? הכוונה מהמצאות של צואה ? מעקב אנדוסקופי מה אומר? הדמיה נוספת מתי ? האם יש סיבה לדאגה < חן חן

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה