פוליפ ססילי ,סימון הפוליפ

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/07/2017 | 18:50 | מאת: שרון

שלום רב!בעלי בן 56 היום עבר קולונוסקופיה.זו לא הפעם הראשונה שהוא עשה קולונוסקופיה.תמיד הוציאו פוליפים שהיו שפירים.הקולונוסקופיה האחרונה הייתה לפני שנתיים ו10 חודשים. היום בקולונו הוציאו פוליפ ססילי בגובה של 25 ס''מ. סימנו אותו בפחם שחור.אין לנו מושג על גודל הפוליפ.רק ידוע שכרתו אותו. אודה מאוד על תשובותכם על השאלות הבאות: 1.האם רק מסמנים פוליפים שחשודים לממאירות? 2.האם במידה והביופסיה לא תיהיה תקינה(חס וחלילה),מה עושים במקרה הזה? 3.האם קיים מצב שתוך פחות משנתיים גדל פוליפ שעלול להיות חשוד לממאירות? אם כן,אז ההמלצה לעשות קולונו בעוד 3 שנים לא תקפה. אששמח לתשובתכם. בברכה, שרון

שלום רב, אין תועלת בדיון לגבי ממצאים שטיבם לא ברור ואין נתונים מפורטים. עדיף להמתין לתשובות או לפרט נתונים מדויקים של אופי וגודל הפוליפ שמופיעים בדו"ח הפרוצדורה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה