קולונוסקופיה והמוגלובין

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/06/2017 | 12:15 | מאת: ציפי

שלום רב, עפ"י בדיקות ההמוגלובין של אבי בן ה- 85, אדם פעיל ובריא בד"כ (למעט סוכרת מאוזנת), עולה, כי ישנה ירידה איטית בהמוגלובין במהלך 5 השנים האחרונות. בשנת 2012 הבדיקה הראתה 15 וכיום 12.6, כאשר לפני כשנה התוצאה הייתה 13.3 (ובבדיקה שקדמה לה 13, הווה אומר עלייה קלה). רופאת הגסטרו המליצה שיעבור בדיקת קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. שאלתי היא, האם הבדיקה באמת נחוצה, במיוחד לאור גילו המתקדם של אבי? אודה על תשובתכם.

במידה ומדובר באנמיה מחוסר ברזל ורוצים לדעת מה הסיבה ועל מנת לטפל אז הבדיקות נחוצות. מלבד הגיל חשוב המצב התפקודי !

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה