גסטרוסקופיה ממצאי בדיקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/06/2017 | 21:18 | מאת: שלי

בבדיקה השבוע התוצאות,במעבר ושט קיבה, 3 ארוזיות, בקיבה ארוזיות מורמות ושטוחות. אנטרום דלקתי, גסטריטיס אנטרלית. נלקחו ביופסיות מהארוזיות וגם נלקחה ביופסיה diffusely edematous with probable intestinal metaplasia. .no polip הליקובקטור חיובי. מאוד לחוצה ו מבקשת הסבר. האם זה מצב טרום סרטני? אחי נפטר לאחרונה מסרטן הקיבהץ=. הוא עישן אבל אני לא מעשנת

יש דלקת עם הליקובקטר שמצריכה טיפול באשר למטפלזיה אינטסטינלית - נחשב לנגע טרום ממאיר. מצריך מעקב. יש שוני בהמלצות המעקב במחקרים שונים. את נמצאת בקבוצת סיכון בשל הסיפור המשפחתי. עישון מגדיל גם סיכון כך שטוב שאת לא מעשנת. מומלץ בדיקה חוזרת עם ביופסיות לאחר כשנה ובהמשך מעקב 1-3 שנים

07/06/2017 | 23:26 | מאת: רחלי

האם זה מצב הפיך? ניתן לריפוי?

08/06/2017 | 07:12 | מאת: שלי

עדיין אין תשובות של ביופסיות וכבר ברור שהמצב טרום סרטני? איך איך אפשר להמשיך בידיעה שהסרטן מתפתח?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה