בדיקת גסטרו ב 05.06.17

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/06/2017 | 10:04 | מאת: שימי

שלום, אחרי תחושת עקצוץ קל לאחר כחכוך רופא המשפחה אמר לי שמדובר בריפולוקס והמליץ לי אמפרודקס שפתר את הבעיה מייד, במקביל שוחחתי עם הרופא גסטרו שלי שאמר לי לעשות בדיקת גסטרו בבדיקה הממצאים: ושט: שנצים של אודם במעבר ושט קיבה מרחק 40 ס"מ מהשיניים , נלקחה דגימה. קיבה: אודם מוקדי זעיר בגוף קיבה , נידגם, נלקחה דגימה אקראית מאנטרום, תריסריון: בצל התריסריון וחלקו השני תקינים. אני כמובן ממתין כעת לתשובה של ה- 3 הביופסיות שנלקחו בכל אופן הוא ציין מתחת , הבחנות הבדיקה: ESOPHAGITIS 530.10 GASTRITIS - FOCAL 535.50 GASTROSCOPY 44.13 אפשר להוריד קצת מתח ?? מה זה אומר על הדברים הללו אם אני מבין נכון מדובר בדלקות ? מה המילה הזאת שנצים בעברית ? אולי צורות שונות של אודם ? מה המשמעות? האם אכן מדובר בדלקות וניתן להוריד מתח :) ?

לפי התאור מדובר בדלקת. בכל מקרה להירגע. להמתין לביופסיות

07/06/2017 | 14:54 | מאת: שימי

תודה על המענה, קצת הפחידו אותי לגבי נושא של ושט בארט שזה חלילה יכול להוביל למחלות קשות ממש מקווה שהתוצאות בביופסיה יראו שזה רק דלקת הרופא שבדק לא ציין באבחנה ושט בארט אלא דלקת כפי שכתבת האם מהסתכלות שלו הוא יכול לקבוע שזה מה שהוא רואה האם לדעתך אכן רוב הסיכויים שמדובר בדלקת

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה