אי ספיקה אקזוקרינית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/05/2017 | 22:03 | מאת: שי

שלום בן 49. בהתייעצות עם אנדוקרינולוגית היא אמרה שאולי יש לי אי ספיקה אקזוקרינית של הלבלב אבל שזה רק השערה בגלל תסמינים של ירידת משקל, מדי פעם שלשולים, לעתים כאבים ברום הבטן ועוד. US בטן תקין. בדיקות דם תקינות. היא המליצה שאגש לגסטרו. רציתי לשאול איך בודקים אם יש אי ספיקה אקזוקרינית של הלבלב ואם היה לי את זה האם היו אמורים לראות משהו בבדיקות דם שגרתיות. תודה רבה

באופן עקרוני ניתן להיעזר בבדיקות צואה והדמייה אכן ממליץ לפנות לייעוץ גסטרו מסודר כפי שהומלץ

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה