מעי גס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/05/2017 | 14:01 | מאת: גלעד

שלום בן 45. בחודשים האחרונים שינויים ביציאות עם הרבה עצירות וגם כאבי בטן צד שמאל למטה. הומלץ קולונוסקופיה לשלול סרטן המעי. היות ויש לי בקע חריג הכירורג אמר שאסור לבצע לי קולונוסקופיה. ספירת דם CEA ESR תקינים. הגסטרו אמר שהיות והסיכון נמוך נעשה בינתיים בדיקת דם סמוי בקופח. קראתי שיש בדיקת צואה חדשה שנקראית M2PK ושהיא טובה יותר ובאחוזים גבוהים יותר מאתרת סרטן מעי. 1. האם הבדיקה הזאת מוכרת רפואית ואכן טובה ויש לה יתרון על דם סמוי? 2. אם כן האם היא עדיין לא בסל וניתן לעשות אותה רק פרטי? ( ראיתי שמפרסמים אותה גופים פרטיים ) תודה רבה

לא מכיר קיומה של M2PK בקופות - תנסה לברר עם רופא המשפחה בכל מקרה צריך להבדיל בין בדיקת סקירה לבין בדיקה בגין תלונות. מציע לדסקס את הנושא שנית עם גורם רפואי (רופא המשפחה / ייעוץ גסטרו)

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה