חשש מפגיעה בבקע בקולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

06/05/2017 | 13:54 | מאת: לחץ אויר בקולונוסקופיה

האם בזמן בדיקת סיגמואידוסקופיה מנפחים אויר באותה כמות או לחץ כמו בקולונוסקופיה? כי יש לי בקע מפשעתי גדול ויש חשש שייתנקב או ייכלא בגלל לחץ האויר המוכנס בקולונוסקופיה ואז אולי עדיף לעבור סיגמו. מלא כלום

בקע מפשעתי הינו אכן סוגיה שאנו מתייחסים אליה לפני ביצוע הבדיקה. ביצוע סיגמו או קולונו תלוי בהתוויה לבדיקה. מציע לפנות להערכה מסודרת במרפאת גסטרו על מנת להתחקות אחר ההתויה לבדיקה, ההיערכות לבדיקה מבחינת הבקע המפשעתי וקבלת הסבר מפורט על הסיכונים והחלופות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה