קרוהן+קולוטיס.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/05/2017 | 15:51 | מאת: אלי.

שלום רב, בחור בן 38, מזוהה עם קרוהן וקולוטיס מזה קרוב לשנתיים, (בעיקר באזור הרקטום), מטפל, עד כמה שניתן. (נר, חוקן, רפסאל, פנטזה וכולי)... ברצוני לשאול אותך באם ישנו קשר למחלה והשמנה (בעיקר בטנית), אני יודע שזה בדרך כלל הפוך, אבל רציתי לשאול אם משהו "לא תקין" אצלי, יכול להיווצר המצב ההפוך, מכיוון שמתחילת התגלות המחלה אצלי, ישנה עלייה ניקרת מדי חודש וחודש במשקל. וממש לא שיניתי משהו בהרגלי האכילה, אם כבר להפך, יותר שומר וחושב פעמיים לפני שאוכל דברים משמנים ולא בריאים הן לי, הן למחלה. תודה מראש על תשובתך.

רצוי לפנות לרופא הגסטרו שמטפל בך. לרוב אנו יותר מוטרדים מירידה במשקל. אך מן הסתם עלייה ניכרת במשקל מצריכה התייחסות בהתאם למדדים האובייקטיביים. BMI וכו

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה