עצירות קשה, שינויים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/04/2017 | 16:49 | מאת: דני

שלום בן 45. מזה כ 4 שנים יש תקופות של עצירות קשה מאוד ובמשך שבועות לוחץ מדי יום בשירותים לפעמים שעות ואחת לשבוע אפילו מוציא את היציאה עם היד. הלחיצות לא טובות לי כי יש לי בקע במפשעה וגם כי ב CT ראו דיברטיקולוזיס. סיגמואידוסקופיה לפני 4 שנים תקינה. בדיקות הדם תקינות. מנגד יש תקופות של שבועות וחודשים של יציאות רכות ונוחות עם פעם פעמיים ביום יציאה חלקה רכה מוארכת. כל זאת למרות ששומר בדיוק על אותה תזונה ולא לוקח תרופות. שמתי לב לתופעה שחזרה על עצמה. יש לי כמה חודשים נניח יציאות רכות יפות ואז אוכל כמה ימים אורז לבן ( בד"כ לא אוכל אורז ) ואז נהיית עצירות קשה. מפסיק את האורז אבל העצירות נמשכת כאילו משהו השתבש בעקבות כמה ימי אורז ואז במשך כמה חודשים יש עצירות קשה למרות שלא אוכל אורז. מתי שהוא חוזרות היציאות הרכות ונהנה מהן ושוב כשאוכל כמה ימים אורז לבן אז שוב חוזרת עצירות קשה ולמרות שמפסיק את האורז המעי "נתקע" על עצירות במשך חודשים. האם יכול להיות שכמה ימים של אורז גורמים לכך שמשהו משתנה במעי ואח"כ יש עצירות גם בלעדיו? נניח נשאר שם איזה סעיף מעובה או חתיכת צואה שמפריע? או שכמה ימי אורז ולחיצות גורמים לשינוי בעצבי המעי בעקבות הלחיצות ואז יש תקופה של עצירות? מה עושים ומה ההסבר? תודה

03/05/2017 | 05:51 | מאת: ד"ר דן פלדמן

לתזונה מרכיב קריטי על מרקם הצואה! הטיפול העקרי לעצירות הינו שינוי הדיאטה. אין השפעה לאורז על המרכיב העצבי. אתה יודע בדיוק מה הטריגר שגורם להחמרה בעצירות אז תמנע ממנו. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה