ממצא אקראי.דייוירטיקוליטיס

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

30/04/2017 | 08:49 | מאת: נורית

שלום.עקב כאב מקומי בגב אמצעי שמאלי ולפעמים משיכה לבטן שמאל הייתי במיון.לא מצאו סיסב לכאב בגב.שללו כליות.אבל בctנמצא שיש סעיפים בסיגמא וייתכן דווירטיקוליטיס. ייתכן שבשלכך אני מרגישה מידי פעם כאב בבטן שמאל.המליצו המשך בירור ובינתיים המליצו גם אנטיביוטיקה.ואמרו שלר קשור לכאב בגב.רופא המשפחה אמר שאין צורך.יש לי תור לגאסטרו רק ביוני.האם היה צריך לקחת אנטיביוטיקה.?ומה המשמעות שלא לקחתי?תודה

03/05/2017 | 05:48 | מאת: ד"ר דן פלדמן

סעיפים במעי (דיברטחקולוזיס) יכולים לדמם, להזדהם, להוביל לכאב ויכולים גם לא להוביל לשום תסמין. במידה ומתפתח זיהום = דיברטיקוליטיס, מטפלים אנטיביוטית. לעיתים ניתן לשקול בהתקפים חוזרים טיפול אנטיביוטי מניעתי. המשמעות של האם לקחת או לקחת צריכה להתבטא בהאם את ממשיכה לסבול מכאבים או האם יש סימנים המעידים זיהום. במידה וחשה בטוב ואתסמינית, ניתן לשקול לא לתת טיפול.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה