עצירות בעקבות טיפול תרופתי

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/04/2017 | 16:14 | מאת: יפה

שלום ד"ר, אני חולה אונקולוגית (סרטן ריאה) ומטופלת בכדור ביולוגי בשם קסלקורי (קריזוטיניב). זה גורם לי לעצירות. התחלתי את הטיפול לפני 10 ימים ומאז היציאות מועטות יותר וקשות. התחלתי אתמול לקחת לבולק. תוך כמה זמן מורגשת ההשפעה? בינתיים אני מרגישה גזים בבטן ונפיחויות אך עדיין לא עושה את הפעולה ללכת להתרוקן. האם יש טיפול אחר ? מה המינון שכדאי לקחת? תודה.

25/04/2017 | 19:56 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ממליץ על שתייה מרובה, דיאטה עשירה בסיבים. ניתן להתחיל נורמאלקס במינון 17-34 גרם ליום. בשילוב עם כדורי לקסדין לפי הצורך. במידה ועדיין לא חל שיפור (לא מצופה להיות מיידי) לפנות לרופא המטפל להמשך בירור והגברת הטיפול. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה