צרבת כרונית בלתי פתירה ע"י כדורים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

24/04/2017 | 00:34 | מאת: ליט

שלום רב יש לי צרבת כרונית מזה כמה חודשים שאפילו נקסיום/ דקסילנט לא פותרים. ברקע אני נוטלת מדי יום באופן מניעתי 20 מג טמוקסיפן- תרופה אנטי אסטרוגנית בשל כריתה חלקית שעברתי לפני 3 וחצי שנים. היות שאני יודעת שהורמוני מין עלולים להשפיע על השוער, רציתי לדעת אם ידועה השפעה שלילית לטמוקסיפן על השוער, המתנגדת לתועלת מכדור הנקסיום/ דקסילנט?

25/04/2017 | 19:49 | מאת: ד"ר דן פלדמן

לטמוקסיפן יש השפעה על השוער התחתון ומעלה סיכון לרפלוקס. צריך לבדוק במקרה שלך האם ניתן להעלות מינון PPI, שינוי אורח חיים כמובן מאוד חשוב (הקטנת נפח ארוחות, להימנע מארוחות גדולות מדי, מתובלות, שומניות...), ניתן לשלב תרופות פרוקינטיות להגברת התרוקנות הקיבה, שילוב עם סותרי חומצה כגון זנטק ודומיו, גסטרוסקופיה ביקורת לראות האם מדובר ברפלוקס שאינו חומצי ואז מבצעים קפסולה לניטור חומציות 24 שעות. המשך בירור על ידי הרופא המטפל. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה