צליאק?כיצד להמשיך בירור?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

21/04/2017 | 14:31 | מאת: ערן

שלום רב לאחרונה ביצעתי בדיקת גסטרוסקופיה וקולנוסקופיה לצורך מעקב (לאחר סיפור של סרטן המעי הגס בגיל צעיר). במהלך הבדיקה נלקחו ביופסיות מבצל התריסריון בעקבות חספוס. תוצאות הפתלוגיה: תאור מאקרוסקופי: 4 פירורים מ- duodenal dulb תיאור מיקרוסקופי: snall fragments of duodenal mucosa showing partial villous atrphy, moderate lymphaplasmacytic infiltration in the lamina propria and in the some crypts. one of the fragments shows mild hyperplasia of brunner glands. בעקבות תוצאה זאת נשלחתי לבדיקות דם לצליאק והתוצאה היא: ANTI TTG+DGP (IGG+IGA) 1.11 U/ML ( 0.00- 40.00) (*........) Negative אציין כי אין לי סיפטומיים הקשורים לצליאק מלבד שהייתה לי ירידה במשקל ללא סיבה ברורה של כ 7-8 ק"ג עד לפני כ 4 חודשים ומאז יציב. שאלתי 1. האם יש משמעות לכל שהדגימה בוצעה מבצל התריסריון. 2. האם בדיקות הדם שוללות צליאק? 3. אם לא כיצד כדאי להמשיך את הבירור?

21/04/2017 | 22:16 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, בצליאק נהוג לקחת גם דגימות מהתריסריון השני. ישנן סיבות רבות נוספות לממצאים ההיסטולוגיים המתוארים שאינם צליאק. לגשת לרופא המטפל.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה