בדיקת קולונוסקופיה ופירוש תוצאות c/t

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

13/04/2017 | 22:20 | מאת: מיכאלה

בת 48 צריכה לעבור קולונוסקופיה בעוד חודש .בימים האחרונים עברתי בדיקת c.t בטן ואגן {בלי קשר לקולונסקופיה} רופאת נשים שלחה אותי. התוצאות יצאו תקינות ונכתב כי בקיבה יש סעיפים בודדים בסיגמה ללא סימני דלקת. האם זה משהו שאמור להפריע לביצוע הקולונוסקופיה? מה זה אומר?

17/04/2017 | 08:08 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, סעיפים בסיגמה - ממצא שכיח באוכלוסיה- מדובר על מעין "כיסים" במעי. לא אמור להפריע לבדיקה, יש רק ליידע את הגסטרואנטרולוג ביום הפעולה. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה