אשמח להבהרה :) ......

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/04/2017 | 22:17 | מאת: שנאלי

שלום, אובחנתי כחולת פרוקטיטיס (כרוני על רקע uc) מעורבות של 15 ס״מ מהרקטום.. הבנתי כי יש סוגים שונים של פרוקטיטיס, במידה ומדובר בדלקת כרונית לאיזה סוג היא תשתייך ? אשמח לעזרה ולדעת אילו סוגים יש, והאם יש סוגים שאכן נעלמים כלא נהיו ? בברכת חג שמח !

12/04/2017 | 08:37 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, פרוקטיטיס הינה תהליך דלקתי ברקטום. אם אצלך האתיולוגיה שנמצאה הינה UC אז יש אבחנה ולכן כם ניתן לטפל במטרה להעלים את הדלקת. ישנן סיבות נוספות רבות לפרוקטיטיס - זיהומים (בעיקר מחלות מין), דלקת משנית להקרנות באגן, משנית לניתוחים (diversion) ועוד..... חג שמח.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה