השפעת אנטיביוטיקה על הליקובקטור

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

01/04/2017 | 09:26 | מאת: וולנה

שלום, בעקבות צרבות נוראיות עשיתי בדיקת נשיפה, התגלה הליקובקטור ב 34.85 ערך. כבר 72 שעות מאז שאני נוטלת קלרידקס, מוקסיפן ואמפודקס אך עדיין אין כלל שיפור. הרגשה שאני נשרפת מבפנים. רציתי לשאול בבקשה: מתי אמור להיות שיפור או שצריך להחליף את האנטיביוטיקה למשהו אחר? ועוד שאלה, לפני 8 שנים היה לי גם הליקבקטור, אז עברתי טיפול תרופתי אך לא עשו לי בדיקה חוזרת. ייתכן ולא חוסל בזמנו ונגרם נזק? מודאגת מאוד. תודה רבה מראש על התשובה

03/04/2017 | 06:03 | מאת: ד"ר דן פלדמן

שלום, ממליץ להשלים טיפול מלא לארדיקציה של החיידק וכמובן לא להפסיק באמצע, אפשר לנסות להחליף את האומפרדקס בנקסיום. יש כמובן גם לבצע בתום הטיפול כמקובל בדיקה לוידוא ארדיקציה. היום נהוג להתחיל בטיפול מרובע מבוסס קארין או מבוסס ביסמוט. לגבי "נזק" אפשרי ובירור מקור אחר לתלונות ממליץ בתום הטיפול להיוועץ במרפאת גסטרו על מנת להחליט על ביצוע גסטרוסקופיה. כמו כן לאחר "כשל שני" בניסיון ארדיקציה/הופעת דגלים אדומים אחרים, ניתן לשקול גם גסטרוסקופיה ללקיחת ביופסיות לאנטיביוגרם לזיהוי עמידויות. בהצלחה.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה