בדיקות לצליאק, כל בדיקה מראה משהו אחר

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

28/02/2017 | 13:52 | מאת: אנונימית

שלום רב, רציתי לשאול שאלה שמעסיקה אותי זמן רב בעיקר בגלל סבל רב שאני עוברת שנים שאני סובלת מכאבי בטן ויציאות לא טובות. לאחרונה עשו לי בדיקה לצליאק שיצאה חיובי (anti ttg 38) ולמרות זאת הביופסיה דרך הגסטרוסקופיה יצאה תקינה. גם הבדיקת רקמות יצאה תקינה והקלפרוטקטין 59. האם עדיין יכול להיות שזה צליאק או שזה בכלל משהו אחר?

שלום לך, האם הבדיקות בוצעו על דיאטה דלת גלוטן? האם ניסית דיאטה דלת גלוטן ואיך זה השפיע? אם עברת בדיקה גנטית ויצאה שלילית!! אין לך צליאק.

01/03/2017 | 12:08 | מאת: אנונימית

האנטי ttg בוצע ללא דיאטה, הביופסיה נלקחה אחרי חודש וחצי בלבד של דיאטה ללא גלוטן וכך גם הסיווג רקמות. אם זה שולל צליאק לחלוטין, איך רמת הנוגדנים שלי גבוהה מהרגיל? ומה זה אומר התוצאה של הקלפרוטקטין תודה מראש

01/03/2017 | 17:13 | מאת: אנונימית

בנוסף, הדיאטה לא ממש עזרה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה