התייעצות רפואית - תופעה מטרידה שנים רבות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

22/02/2017 | 13:59 | מאת: יואל

שלום ד"ר. יש לי תסמינים מזה מספר שנים שהזנחתי בטפשותי הרבה: 1. דימום קל מפי הטבעת לאחר יציאה + גרד קשה ומציק בעיקר בלילה. 2. קושי במתן צואה- על מנת להתרוקן עליי לפנות את הצואה בעזרת אצבע (עם כפפה) ותמיד מרגיש שלא התרוקנתי מספיק. 3. הצואה יוצאת לרוב מעוכה כאילו משהו לוחץ עליה במעבר. 4. לרוב, הצואה בצורה של עיגולים בגודל קטן עד בינוני. 5. לעיתים רחוקות, אני מרגיש כאב בפי הטבעת וזה מה שאומר לי שאני צריך ללכת לשירותים. ללא הכאב לא הייתי יודע שאני צריך להתפנות. התופעות הנ"ל כבר מעל ל 6 שנים והזנחתי. רופא המשפחה אמר שמדובר בטחורים שמפריעים להתפנות וגורמים לדימום. רופא המשפחה רשם לי שמן לריכוך הצואה ופרוקטוגליוונול וזה לא עזר בכלל. לאחרונה התפרצה אצלי דלקת פרקים ואני חושש שיש קשר בין התסמינים שתיארתי לבין המחלה שלקיתי בה ועכשיו אני "התעוררתי" ורוצה לתקן את מה שניתן. אודה לעזרתכם: 1. האם לפי התמונה הקלינית יש לכם השערה במה מדובר? 2. האם סרטן זו אחת מהאופציות? 3. איזו בדיקה אני צריך לעשות? למי לפנות? גסטרו? פרוקטולוג? 4. האם יש קשר בין התפרצות דלקת פרקים למעי הגס? הדק? אודה מאוד מאוד לעזרתכם. יואל

שלום לך, נא לציין גיל, רקע רפואי. ממליץ לפנות בהקדם לרופא המטפל, ממליץ הפניה בהקדם להערכת רופא גסטרו

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה