גסטרופרזיס וסכרת סוג 1

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

16/02/2017 | 19:34 | מאת: אורה

שלום. בעלי חולה סכרת 1 כבר 16 שנה ואובחן כחולה גסטרופרזיס כתוצאה מהסכרת. הוא סובל משלשולים על בסיס יומי וכאבי בטן לאחר כל ארוחה אפילו קטנה ביותר. לאחר בדיקת אינדוסקופיה לא נמצא דבר. הרופא המטפל לא מצא תרופה כלשהי לכאבים הקשים בבטן (יותר כמו אי נוחות) אך אני יודעת שקשה לו מאד ביום יום. האם באמת אין תרופה כלשהי להקלה בכאב? תודה

קשה ממידע שציינת לענות על השאלה. האם עבר בירור מקיף לשלשולים? האם היה במעקב גסטרו? איזה בדיקות עשה? מה הממצאים? איך אובחן עם גסטרופרזיס? ממליץ לפנות למרפאת גסטרו בצירוף מידע מכל הבדיקות שעבר

20/02/2017 | 18:01 | מאת: אורה

הוא עשה אינדוסקופי בגלל השלשולים המשתמשים ולא נמצא דבר. עשה אולטראסנד בטן וכלום לא נמצא . עשה בדיקה הבודקת אם האוכל עדיין נמצא בבטן לאחר שהוא אוכל וכך אובחן שהאוכל אכן נשאר בבטן ( גסטרופררזיז) ואף עשה בדיקת אולטראסאונד נוספת EGD . מה ניצן לעשות עם הכאב?

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה