נראה כמו תולעים בצואה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

09/02/2017 | 20:25 | מאת: חן

שלום, לפני חודשיים הייתי בחתונה ואכלתי שם בשר שלא עשה לי טוב. תחילה הבטן היתה לא שקטה למשך שבועיים, ולאחריה עד היום, יש לי ריר מידי פעם פעמיים בשבוע, ריח לא טוב שמזכיר מיצי קיבה,עציריות פה ושם, ומידי פעם כאבים קלים בבטן התחתונה, ללא שילשול. אני מבחין באובייקטים קטנים לבנים זהובים הפזורים בצואה שלא זכורים לי מפעם. האובייקט לא זז, ודומה לגרעין אבטיח קטן ( עגול עם מעין בליטה מחודדת כמעין הסוף של גרעין אבטיח), אני חושב שהצלחתי לבודד את אותו האובייקט בנייר טישו, הוא היה קשה ושלחצתי עליו עד שנשבר יצא ממנו משהו לבן בהיר (צילמתי את זה במידה ויהיה צורך). עשיתי בדיקות צואה, תוצאתם יצאו שלילי, אך אחת מהן מסרתי לאחר 10 שעות למרות שהובהר לי שצריך על הבוקר, ואולי זאת הסיבה שלא אובחנו ביצי תולעים. בבדיקה השנייה נשלל עדות ל salmonella ו- shigella. מה עלי לעשות? איזה תרופה עלי לקחת כדי לחסל את אותם אובייקטים שכנראה הם תולעים או פריזיטים אחרים. תודה רבה.

09/02/2017 | 20:32 | מאת: חן

אציין שאני גבר בן 26.

שלום לך, תשובה לשאלתך נמצאת רק בתרבית לצואה וכן צואה לפרזיטים בהסתכלות ישירה תחת מיקרוסקופ. ניתן לחזור על הבדיקות במידה והתלונות נמשכות.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה