האם שימוש קבוע בנורמלקס יכול להזיק?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

07/02/2017 | 17:53 | מאת: בסטיאן

יש לי עצירות קשה כתוצאה מהתרופה לפונקס. אני לוקח נורמלקס כמה ימים ברצף עד שיש יציאה. אני מפסיק לכמה ימים, רואה שאין יציאה ולוקח שוב נורמלקס למשך כמה ימים. שימוש קבוע יכול להזיק?

ממליץ השלמת בירור נוסף לעצירות. האם יש תלונות נוספות? ירידה במשקל? שימוש ממושך בחלק מסוגי המשלשלים יכול להביא לתלות וירידה בתנועתיות המעי. בנוכחות יציאות שלשוליות רבות משני למשלשלים תיתכן גם הפרעה בספיגת תרופות מסוימות, הפרעה בספיגת חומרי מזון ואיבוד מלחים.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה