הליקובקטר - האם לקחת אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

05/02/2017 | 12:03 | מאת: יוסי

שלום, לפני חצי שנה פניתי לרופא בעקבות כאבי בטן ובבדיקה שהוא הפנה אותי אליה נמצא כבד שומני וכמו כן בדיקת הליקובקטר יצאה חיובית. בחרתי בשלב ראשון לא לקחת אנטיביוטיקה על מנת לטפל בהליקובקטר אלא לעבור לתזונה מאוזנת יותר. חצי שנה אחרי, נעלמו לי כאבי הבטן ובכלל אני מרגיש יותר טוב בגלל שינוי התזונה והפעילות הספורטיבית שהתחלתי לעשות. לפני מספר ימים עשיתי בדיקות חוזרות ועכשיו תוצאות תפקודי הכבד תקינים אך ההליקובקטר עדיין חיובי. השאלה שלי היא האם יש טעם לקחת אנטיביוטיקה למיגור ההליקובקטר למרות שאני מרגיש טוב ואין לי כאבי בטן יותר? האם יש איזושהיא סכנה בלא לטפל בהליקובקטר? אני מעדיף לא לקחת אנטיביוטיקה אם לא חייבים. תודה

מקובל בתשובה חיובית של הליקובקטר כן לטפל להכחדת חיידק. החיידק מקושר עם דלקת כרונית בקיבה וכן סרטן קיבה באוכלוסיות בסיכון

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה