לא מוצאים פתרון מצב מתמשך.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

29/12/2016 | 18:37 | מאת: איתן

בן 82 פעם פעמיים שבוע שלשול התקפי. ביצאת בוקר בדכ רגיל עם הקימה ואחרי ארוחת בוקר. בשאר יציאות רגילות מלאות תקינות. ואז התקף שלשול. לפני 4 שנים קלונוסקופיה תקינה לחלוטין. גסטרוסקופיה תקינה עם כיבים קטנים בבצל התריסריון. רקימד עוזר אחרי השלשול. נמנע מחלב לחלוטין וגבינות רכות. או מאכלים נוזליים כמו מרקים או ירקות מבושלים ופירות חוץ מבננה. בגלל מצב בריאותי ושבץ גזע מח קל לא ניתן לבצע בדיקות בטשטוש שוב. גסטרו בית חולים מתעקשים בצוע קולונסקופיה שוב! זה בלתי אפשרי לא מוכנים להמשך ברור. שאלתי לפי הסמפטומים וניסיונך מה יכולה להיות הבעיה? מעי דק? דלקתיות? סרטן מעי גס? סרטן קיבה? כל בדיקות הדם ומיקרוביולגיה צואה תקינים. משתמש ברקימד לפי הצורך זה גואם נזק? . מה סיכוי לסרטן? איזה בדיקות אבחון יאפשרו התקדמות?

יכולות להיות מספר סיבות לבעיה. מנית חלקן. כשיש שינוי בהרגלי יציאות בגילך צריך קולונוסקופיה. קיימת אופציה של קולונוסקופיה וירטואלית - טובה לשלול תהליך ממאיר אך לא לשלילת תהליך דלקתי

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה