רמיקייד או היומירה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה

11/01/2009 | 15:12 | מאת: ED

שלום, אני מאובחן בקרוהנ'ס מלפני כ-5 שנים. עברתי ניתוח Right hemicolectomy לפני כ-2.5 שנים ומאז ועד עכשיו הייתי ברמיסיה עם 50מ"ג פורינטול ו-4 גרם פנטזה. כעת רגישות לפורינטול (בילירובין גבוה), והתלקחות חוזרת שמטופלת באמצעות בודזון. יש לי אפשרות לבחור בין רמיקייד לבין היומירה להמשך טיפול. רציתי לדעת מה הן המעלות והחסרונות של כל אחת מהתרופות האלה מעבר לנוחות שאחת מהן מקבלים בעירוי והשניה בהזרקה עצמית בבית. שאלה נוספת, האם כדאי להתחיל ברמיקייד ואח"כ לעבור להיומירה על מנת לנסות ולהאריך את תקופת הרמיסיה ? תודה

נראה לי שאת ההחלטה לגבי הטיפול יש מקום לקבל ביחד עם הרופא המטפל המכיר אותך. שתי התרופות טובות לטיפול במחלת הקרוהן. ליומירה יש יתרון באופן המתן הנוח יותר, ופחות תופעות לואי אלרגיות. לרמיקייד יתרון מבחינת טווח זמן ארוך יותר בין כל טיפול.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - הלל יפה