אנדומטריוזיס

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

23/11/2008 | 13:08 | מאת: שושנה

בת 33, בעברי 4 ניתוחים בשל אנדומטריוזיס ו כעשרים טיפולי הפרייה שלא הצליחו, לאחר התלבטות והתייעצויות עברתי הפריית מבחנה מתרומת ביצית ולפני שנתיים נולד לי ילד. בטיפול שעשיתי לפני כחצי שנה לא היו ביציות. הכאבים החזקים חזרו, אני סובלת שלשה שבועות מתוך חודש, סובלת מטחורים והקרנה לרגל, לקוחת כל 3 שעות 4 כדורי אדוויל והתחלתי עכשיו גם זריקות. התאפקות קטנה , קיום יחסי מין או כל דבר גורמים לייסורים קשים. פניתי למרפאת אנדו והם המליצו על התקן , אני מעוניינת להוציא את השחלות אך אמרו לי שלא ניתן. מה לעשות? לא רוצה לחיות על משכחים, הבנתי שאין לי סיכוי להרות באופן טבעי. האם יש טיפול שיעצור את הסבל באופן מיידי אין לי כוחות לסבול עוד שלשה חודשים ואז לגלות שההתקן לא עוזר

23/11/2008 | 18:19 | מאת: פרופ' דב פלדברג

שושנה שלומות, הנני שותף מלא לסבלך על רקע האנדומטריוזיס, זהו אחד המצבים הקשים בגניקולוגיה ואין פתרונות קסם למצב זה. הנני ממליץ לפנות למרפאה באחד מבתי החולים הגדולים, העוסקת באנדומטריוזיס, לשם ייעוץ. ייתכן ואת זקוקה ללפרוסקופיה ע"י מומחים בתחום, והוא ינסה לצמצם את כמות האיים האנדומטריילים ע"י לייזר או ע"י צריבה, בנוסף לטיפול בתכשירים אגוניסטיים כמו דקפפטיל לתקופות ארוכות. בהצלחה, פרופ' פלדברג

מנהל פורום טיפולי פוריות